fbpx

Tags : словенечки

Македонските и словенечките стопанственици со апел за поддршка на Словенија

Почитувани, Словенија во изминатите денови се соочува со последиците од најголемата природна катастрофа во нејзината понова историја. Голем дел од нејзината територија беше засегната од поројните дождови и невремиња кои резултираа со обилни поплави и свлечишта. Голем број граѓани ги изгубија своите домови, а инфраструктурата на земјата е сериозно оштетена. Многупати во минатото нашите две земји […]

Основано друштво на словенечки и македонски стопанственици

Бизнисмени од Словенија и од Северна Македонија, вчера, формираа Друштво на Словенечки и Македонски стопанственици. Амбасадорот на Словенија во земјава, Милан Предан, на основањето на Клубот потенцираше дека ова е многу важен момент за стопанствениците од двете држави како и за Амбасадата, која последните години вложуваше многу напори, da cе основа овој бизнис клуб што […]