fbpx

Tags : Словенија

Македонските и словенечките стопанственици со апел за поддршка на Словенија

Почитувани, Словенија во изминатите денови се соочува со последиците од најголемата природна катастрофа во нејзината понова историја. Голем дел од нејзината територија беше засегната од поројните дождови и невремиња кои резултираа со обилни поплави и свлечишта. Голем број граѓани ги изгубија своите домови, а инфраструктурата на земјата е сериозно оштетена. Многупати во минатото нашите две земји […]