fbpx

Tags : Солвеј

„Солвеј инвестмент груп не е под никакво руско влијание“-Компанијата тврди

Солвеј инвестмент груп испрати реакција по повод текстот „Колку „еко активистите“ помогнаа да се лиши западната конкуренција на Солвеј во Македонија?!“ објавен на 20.2023 на Југоинфо.мк. Реакцијата ја пренесуваме во целост. „Овој текст, содржи лажни, застарени и манипулативни информации. На пример: Параграф 5: ‘Економскиот печат на Русија се протега и на други македонски компании. Од 2005 до […]

Колку „еко активистите“ помогнаа да се лиши западната конкуренција на

Комерцијална ПР објава Регионот на Западен Балкан продолжува да е под засилено руско влијание. Ова го потврдија и високи американски претставници по објавувањето на новите имиња од регионот што се најдоа на т.н. црна листа. Според потсекретарот за тероризам и финансиско разузнавање на САД, Брајан Нелсон, Русија и понатаму го користи своето влијание на Западен […]