fbpx

Tags : спортист

Владо Милев спортист на Струмица за 2023 година

На синоќешнот избор за спортист на годината на Струмица за 2023 година беа доделени награди во десет категории, како и други признанија за заслужни спортисти, а во трите главни категории, за најдобри беа избрани: Владо Милев од ОК „Струмица 47&72“, за спортист на годината, ОК „Струмица 47&72“ за најдобрата екипа и Кире Ричлиев од ОК […]

Владо Милев спортист на Струмица за 2022 година

Под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Струмица, а во организација на Општинскиот Сојуз на училишни спортови, синоќа во хотелот „Сириус“ по јубилеен 60-ти пат беа избрани и прогласени најдобрите и најуспешните спортски екипи, тренери и спортисти во општина Струмица за 2022 година. Покрај спортистите на „Изборот на спортист на годината“ присуствуваа и награди […]