fbpx

Tags : Сто години струмичка ликовна уметност

Излезе од печат монографијата „Сто години струмичка ликовна уметност“

Здружението за култура „Транзен“ ја издаде монографија насловена како „Сто години струмичка ликовна уметност“. Книгата се издава по повод претстојното отворање на новата градска галерија во Струмица, кога и ќе биде нејзината промоција, со изложба од делата на авторите застапени во неа. Се работи за истражување кое опфаќа период од 1921 до 2021 година, време […]