fbpx

Tags : Струмица

Струмица шест денови без нов случај на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 2.760 тестирање, а регистрирани се 4 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје и Тетово – по 2. Не се регистрирани починати пациенти. Регистрирани се 6 оздравени пациенти од: • Велес и Кичево – по 2• Битола и Свети Николе – по 1. Досега во земјата се направени вкупно 890.381 […]

Струмица четврти ден без новозаразени од Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 2.723 тестирање, а регистрирани се 11 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 5• Тетово – 3• Битола• Берово и Пехчево – по 1. Пријавено е 1 починато лице од Македонски Брод (43г). Регистрирани се 4 оздравени пациент од:• Скопје и Битола – по 2 . Досега во земјата […]

Во Струмица се одржа дводневна тркалезна маса за ублажување на

Вчера и завчера во конференциска сала на хотел Сирус, Струмица се одржа дводневна Тркалезна маса на која се дискутираше за ублажување на последиците од климатските промени во Северна Македонија и Бугарија, во рамките на проектот „Заеднички активности за спречување и да ги намалат последиците од катастрофи во општините Сандански и Радовиш, кофинансиран од Европската унија […]

Втор ден Струмица без нов случај на заразен од Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 2.531 тестирање, а регистрирани се 5 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 2• Велес, Кавадарци и Берово – по 1. Пријавено е 1 починато лице од Виница (76г). Регистрирани се 86 оздравени пациент од:• Скопје – 31• Куманово и Прилеп – по 12• Тетово – 7• Гостивар и […]

Во Струмица се одржа седница на Здружението на даватели на

Со цел за поголема соработка и подобрување на работата на Јавните Комунални претпријатија, вчера во Струмица Здружението на даватели на комунални услуги на Република Северна Македонија – АДКОМ ја одржа својата 31 седница. На седницата на АДКОМ, чиј председател е Зоран Горгиев, генерален директор на ЈПКД „Комуналец“ – Струмица беа присутни и десет представници на […]

По два дена пауза Струмица со еден нов случај и

Во последните 24 часа се направени 2.887 тестирања, а регистрирани се 6 нови случаи на КОВИД-19 од: Скопје – 3, Тетово, Струмица-1 и Берово – по 1.· Не се регистрирани починати лица.· Регистрирани се 10 оздравени пациенти од: Скопје – 5, Куманово – 2, Велес, Струмица-1 и Кичево – по 1. Досега во земјата се […]

Струмица и денес без нови случаи на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 1.342 тестирања, а регистрирани се 3 нови случаи на КОВИД-19 од: •Скопје – 3. Не се регистрирани починати лица. Регистрирани се 6 оздравени пациенти од:• Скопје и Тетово – по 2• Кочани и Кичево – по 1. Досега во земјата се направени вкупно 874.236 тестирања на Ковид-19.Вкупната бројка на […]

Денес нема нови случаи на коронавирусот во Струмица

Во последните 24 часа се направени 2.514 тестирања, а регистрирани се 4 нови случаи на КОВИД-19 од: • Скопје – 3• Битола – 1. Не се регистрирани починати лица. Регистрирани се 11 оздравени пациенти од:• Куманово – 4• Скопје – 3 • Крива Паланка, Струга, Гевгелија и Радовиш – по 1. Досега во земјата се […]

Во Струмица еден нов случај на Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 3.147 тестирања, а регистрирани се 6 нови случаи на КОВИД-19 од: • Скопје – 3• Тетово – 2 и Струмица – 1. Не се регистрирани починати лица. Регистрирани се 4 оздравени пациенти од:• Скопје, Тетово, Делчево и Крушево – по 1. Досега во земјата се направени вкупно 870.380 тестирања […]

Денес нема нови случаи од Ковид-19

Во последните 24 часа се направени 3.239 тестирања, а регистрирани се 9 нови случаи на КОВИД-19 од: • Скопје и Кичево – по 3• Битола, Штип и Дебар – по 1. Регистрирани се 3 починати лица од: Две починати лица од Скопје (86г) и (70г) и едно починато лице од Тетово (65г). Регистрирани се 13 […]