fbpx

Tags : Субвенции

Д-р Филипче: Нови субвенции за тутунопроизводителите по 6.000 денари за

СДСМ и во својот нов мандат ќе продолжи да се грижи за тутунопроизводителите преку воведување на дополнителни мерки за нивна поддршка и вреднување на нивното производство.  Ова го истакна д-р Венко Филипче во изјава за медиумите дадена денеска од Прилеп во рамки на неговите активности како носител на листата на кандидати за пратеници на СДСМ […]

Општина Струмица ги исплати субвенциите за потрошен природен гас за

Општина Струмица денеска ги исплати субвенциите за потрошен природен гас за првите три месеци од оваа година. Вкупно 439.298 денари ќе добијат 168 корисници колку што имаат комплетни податоци. Субвенционирањето на цената за физички лица е во износ од 10,00 денари од кубен метар потрошен прирoден гас.

Министерството за земјоделствоцелосно ги исплати субвенциите за тутун

Заврши целосната исплатата на субвенциите за тутунот од реколтата 2021, а исплатени се вкупно 1.3 милијарди денари на сметките на 17 илјади тутунопроизводители, соопштија денеска од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Процедурата со која тутунарите ја добија оваа финансиската поддршка започна веднаш откако пратениците во Собранието ја одблокираа законската измена во законот за земјоделство […]

Подрачните единици на МЗШВ ќе работат и за време на

Рокот за поднесување за барања за пријавување за субвенции за Програмата за директни плаќања за 2020 година, истекува на крајот на месецов, односно 31.07.2020 година. Со цел да им излеземе во пресерет на сите земјоделци кои сакаат да поднесат барања за субвенции, сите Подрачни единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе работат и […]

Уште десет дена трае рокот за поднесување на барања за

Уште десет дена трае рокот за поднесување на барања за субвенции за Програмата за земјоделство 2020 година. Поточно, земјоделците можат да ги поднесат барањата за субвенции до 31- ви јули 2020 година. Во овој период се поднесуваат барања за директни плаќања за растително производство и тоа за поледелски и градинарски култури, лозови и овошни насади. […]

Со субвенционирање на плати досега вработени 1.346 лица

Активните програми и мерки за вработување и во услови на криза им овозможуваат на компаниите полесно да ангажираат работници, при што над илјада работни места се поддржани само со мерката „Субвенционирање на плати“ , за која компаниите покажаа исклучителен интерес, информира Министерството за труд и социјална политика (МТСП). Агенцијата за вработување досега распиша два јавни огласи за […]