fbpx

Tags : супстандрадни

Супстандардните населби создаваат невидливи заедници за градоначалниците и општините

Градоначалниците на општините не преземаат ништо за да ги решат проблемите со субстандардното живеење на ромската заедница – „Таму каде што завршува асфалтот“ Повеќе од 10 години лицата од ромската заедница ги чекаат градоначалниците и општината за да добијат решение за статусот на нивните живеалишта Речиси секој град во Македонија има супстандардни населби во кои […]