fbpx

Tags : Тивериополски

Костадинов: Денеска го славиме денот на заштитниците на Струмица –

-Струмица е Струмица затоа што е една и единствена. Но овој наш град не би бил тоа што е без овој ден – ден над деновите, без овој празник – празник над празниците, без славата за светиите, без петнаесетте стари, цврсти и длабоки „жили“ од коренот на нашето христијанско стебло, објави градоначалникот на Струмица, Костадин […]