fbpx

Tags : ТМФ

Отворена Лабораторија за напредни и одржливи материјали на ТМФ финансирана

На Технолошко – металуршкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, беше отворена Лабораторија за напредни и одржливи материјали во вредност од 90.000 евра. Лабораторијата ќе овозможи да се развие иновативна технологија за мултифункционална војничка униформа која ќе биде огноотпорна, ќе штити од микроорганизми и УВ-зрачење, а преку промена на боја ќе […]

ТМФ продолжува со регионалните натпревари за „Наноматеријали – материјали на

Технолошко – металуршкиот факултет  организира регионалните натпревари од традиционалниот натпревар на средношколците за „Наноматеријали – материјали на иднината“. На овие Регионални натпревари за одбрана на проектите на средношколците учествуваат ученици од 2, 3 и 4 година од повеќе средни училишта во државата. Натпреварот се организира од 2013 година. „На натпреварот средношколците презентирани 50  проекти, од […]