fbpx

Tags : уличен баскет

Почна Хуманитарниот турнир во уличен баскет “Босилово 2022”

-По своите цели, по вредностите што ги промовира, овој турнир е голем настан.Целта на настанот е промоција на спортот во руралните средини истовремено промовирајки хуманост и солидарност.Средствата собрани од турнирот ќе бидат наменети за изградба на сензорна соба во ООУ “Гоце Делчев” – Босилово наменета за децата со ограничени можности.Затоа ги повикувам граѓаните да дадат […]