fbpx

Tags : усвоен

Усвоен буџетот на Општина Струмица за наредната година

Членовите на Советот на општина Струмица, денеска, го донесoa буџетот на Општината за 2022 година, кој тежи 1.339.558.259 денари. Во објавата на градоналникот Костадин Кстадинов се наведени најважните проекти кои ќе се реализираат следната година. -Започнување со изградба на Социјалната населба во Турското маало -Изведба на новиот булевар „Братство Единство“ кон Агро берза со што […]

Советот го усвои кварталниот извештај за извршување на буџетот на

Членовите на Советот на општина Струмица на денешната 40-та седница го усвоија кварталниот извештај за извршување на Буџетот на општина Струмица за третиот квартал од 2020 година. Вкупните приходи на буџетот на општина Струмица во деветте месеци од оваа година имаат реализација од 55 проценти. Вкупните приходи ги сочинуваат основниот буџет кој е реализиран со […]