fbpx

Tags : в.д. директор

Актерката Танкица Стојанова нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“

Актерката Танкица Стојанова од Министерството за култура е назначена за нов в.д. директор на НУЦК „Антон Панов“ Струмица. Стојанова доаѓа на местото на досегашниот в.д. директор Боби Ѓошиќ. Таа е дел од ансамблот на Театарот „Антон Панов“ и до изборот на нов директор ќе раководи со оваа установа.

„Култура или Фискултура“ бара в.д. директор на Центарот за култура

Интегрален текст од прес конференцијата на актерката Ангелина Ангелова: На ден 8.7.2021 година Управниот суд, постапувајќи по тужбата на двете одбиени кандидатки на конкурсот на Министерството за култура за назначување на генерален директор на НУЦК „Антон Панов“ – Струмица, донесе пресуда со која се поништува Решението на Министерството за култура за избор на Васил Бубев […]