fbpx

Tags : вандали

Вандали ја уништиле фонтаната во Градскиот Парк во Богданци

Деновиве вандалски е уништена фонтаната во Градскиот парк во Богданци, која неоддамна беше реконструирана, информираа од Општина Богданци. Непознати сторители ги искршиле новозалепените мозаични плочки, ги оштетиле светилките и керамичката опшивка на истата при што нанеле поголема материјална штета, а случајот веднаш е пријавен во полиција. Фотографиите сведочат за овој срамен чин кој предизвика голема […]