fbpx

Tags : велигденска честитка

(Видео) Велигденска честитка на Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп

Со празнувањето на Велигден, ние христијаните го славиме големиот настан што се случил по Исусовите страдања и смртта на крстот, како што севкупното велигденско таинство ни го пренесуваат евангелијата во Новиот завет. Велигден е празник, кулминација на сè што Бог направил во историјата на спасението. Исус, верен на својата мисија да го откупи човекот, ги […]

Велигденска честитка од градоначалникот Коста Јаневски

Почитувани сограѓани од христијанска вероисповед, Постојат мигови кои не прават да се чувствуваме возвишено и во кои ни празнуваат срцата, душите и сите наши сетила, мигови кои ни го прават животот поубав и не канат да бидеме верни на традицијата и духовните оставнини. Еве ги тие мигови пред нас. Повторно е време за празнување. Повторно […]