fbpx

Tags : велиогденска порака

Велигденска порака на Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх

„Не плашете се! Вие го барате Исус од Назарет, Распнатиот. Тој воскресна, не е овде!“  (Марко 16,6) Драги браќа и сестри! Велигден е најстариот и најголемиот христијански празник, кој веќе Раната црква го слави како спомен на Исусовото воскресение. Овој подвижен празник нема одреден датум и секоја година не се слави во исто време, а се […]