fbpx

Tags : загаденост

„Здрава котлина“ бара мерната станица за загаденоста на воздухот кај

Здружението „Здрава котлина“ бара под итно од Министерството за животна средина и просторно планирање и Општина Струмица да ја стават во фукнција мерната станица за загаденоста на воздухот поставена во кругот на болницата. Во барањето стои: -Мерната станица кај болницата од 7ми Август не работи. Зошто е тоа така? Дали планирате да ја ставите во […]