fbpx

Tags : Земјоделство

Филипче: Планираме рекордни 1,3 милијарди евра финансиска поддршка за македонските

Рекордни 1,3 милијарди евра финансиска поддршка за македонското земјоделство, најави Венко Филипче, кандидатот на СДСМ и коалицијата и носител на листата во Изборна единица 4. Филипче синоќа во Кавадарци присуствуваше на отворање на нов изборен штаб. Тој истакна дека СДСМ во следните четири години има предвидено уште повеќе средства за поддршка и развој на тиквешкиот […]

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го привршува проектот „

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го привршува проектот „Со подигнување на јавната свест до намалување на ранливоста на струмичкото земјоделство од климатските промени“,финансиски поддржан од Општина Струмица. Во изминатитеве месеци се преземени повеќе активности, а изминатите денови продолжи конкретната реализација на проектот, преку повеќе средби и активности за едукација и подигање на свеста на […]

Пробен попис на земјоделството од 15 до 30 јуни

Државниот завод за статистика ќе го спроведе Пробниот попис на земјоделството во периодот од 15 до 30 јуни 2022 година. Со Пробниот попис ќе бидат опфатени одреден број семејни земјоделски стопанства и деловни субјекти што се регистрирани и се занимаваат со активности поврзани со земјоделството. Основна цел на Пробниот попис е да се тестираат методологијата […]

Иловица – Штука нема негативно да влијание врз земјоделството и

(Комерцијална ПР објава) Предрасуди и Стереотипи: Земјоделството во под Огражденскиот регион ќе биде целосно упропастено… ИЛИ Земјоделството ИЛИ Рударството (???) ВИСТИНА: Науката и експертите се согласуваат дека најдобар победнички избор за брз економски развој е да се инвестира и во современо Земјоделство и во одржливо Рударство. И Земјоделството и Рударството се стопански гранки од стратешка […]

Рурална Коалиција: Ефикасна дигитализација во земјоделството е важен предуслов за

Рурална Коалиција, како водечка национална организација која делува на полето развој на руралните средини и земјоделието, составена од 50 локални здруженија од државава, повика на итна и неодложна државна активност на полето дигитална писменост во руралните средини и дополнителна дигитална трансформација во земјоделството како еден од најважните предуслови за понатамошен развој на секторот. “Потребно е […]

До крај на јули може да се аплицира за добивање

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги информира сите корисници на финансиска поддршка во земјоделството, дека почна аплицирањето за добивање на субвенции за земјоделството. Крајниот рок за доставување на барањата е до 31- ви јули 2020 година. Во овој период ќе се поднесуваат барања за директни плаќања за растително производство и тоа […]