fbpx

Tags : земјотрес

Црвен крст Струмица одржа симулативна вежба за спасување од земјотрес

Во организација на Општинската организација на Црвен крст Струмица денеска се одржа симулативна вежба за спасување од земјотрес во ООУ „Сандо Масев“ Струмица. Вежбата се состоеше од симулација на земјотрес, пожари и извлекување на ученици и повредени. -Вежбовните активности се одвиваат секоја година и оваа ја завршуваме со оваа вежба. Со овие вежби сакаме да […]