fbpx

Tags : знамиња

Во Струмица вечерва се вееја знамињата во чест на македонско-италијанското

Вечерва во Струмица, на платото пред Центарот за култура беше одбележан Денот на пријателството меѓу Северна Македонија и Италија. Во присуство на граѓани, претставници на дипломатскиот кор во земјава и членови на Советот на општината говореа градоначалникот Костадин Костадинов и амбасадорот на Италија, Андреа Силвестри. Во своето обраќање градоначалникот Костадинов го потенцираше развојот на пријателството […]