fbpx

Tags : ЗНМ и ССНМ

ЗНМ и ССНМ: ОЈО да ја отфрли неоснованата кривична пријава

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) изразуваат сериозна загриженост за поднесената кривична пријава од Министерството за внатрешни работи (МВР) кон новинарот Фуркан Салиу за наводно попречување во работата на службено лице и бараме од Основното јавно обвинителство веднаш да ја отфрли. Кривичната пријава од МВР за […]