fbpx

Владата ќе издвои 54 милиони денари за награда на сите здравствени работници вклучени во битката против Ковид-19

 Владата ќе издвои 54 милиони денари за награда на сите здравствени работници вклучени во битката против Ковид-19

„Со ребаланост на Буџетот, Владата ќе издвои 54 милиони денари за награда на сите здравствени работници кои се вклучени во третманот на пациентите заболени од Ковид 19 вирусот“, соопштија од министерството за здравство.

„Парите ќе бидат наменети за вработените во Ковид центрите во Скопје и во болниците во останатите градови низ земјава.

Овие 54 милиони се дел од вкупно 243 милиони денари кои Владата ги издвои за здравството. Останатите пари ќе бидат распределени за набавка на лекот Ремдесивир, за набавка на вакцини, за тестови за ковид 19 и за потребите на Јавните здравствени установи.

Предлогот за ребалансот е во собраниска процедура и се очекува да биде изгласан во наредните денови, со што ќе почнат да се реалзираат четвртиот сет мерки за помош на граѓаните, компаниите и целата економија.“, се вели во соопштението на Министерството за здравство.

Share via
Copy link