fbpx

За социјалната зграда во Струмица ќе се распише нов оглас

 За социјалната зграда во Струмица ќе се распише нов оглас

За социјалната зграда во Струмица ќе се распише нов оглас, најави денеска министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски.

-Во моментот во Министерството за транспорт и врски работат тимови на нова постапка со цел оваа социјална зграда, која е изградена овде и за која се вложени средства, да биде распишан повик, оглас и да бидат распределени становите, рече министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски при денешната посета на Струмица.

Според него се работи на оваа постапка и наскоро ќе ја информирале јавноста кога  ќе биде затворено ова прашање.

Изградбата на социјалната зграда во Струмица заврши во јануари лани и досега двата огласи за 37 станови беа поништени.

Share via
Copy link