fbpx

20 лица приведени викендот на музички фестивал во Дојран, кај нив била пронајдена дрога

 20 лица приведени викендот на музички фестивал во Дојран, кај нив била пронајдена дрога

Во текот на изминатиот викенд, полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Струмица во координација со полициски службеници од Секторот за недозволен трговија со дрога, оружје и опасни материи, Оддел за криминалистичка полиција при МВР и Единица за недозволена трговија со дрога при СВР Скопје презедоа засилени мерки за време на одржување на музичка манифестација во Стар Дојран со цел откривање на кривични дела и прекршоци од областа на недозволената трговија со дрога.

Притоа, биле лишени од слобода 20 лица, од кои 1 грчки државјанин, кај кои при преглед била пронајдена разновидна дрога. За случаите е известен Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Гевгелија и по нивно целосно документирање ќе бидат поднесени соодветни пријави.

Овие зајакнати контроли, покрај соодветно санкционирање на овој тип кривични дела, имаат за цел и превенирање на недозволената продажба и употреба на наркотични средства меѓу младите, како најчести посетители на ваков тип музички манифестации.

Share via
Copy link