fbpx

Бочварски:Го развиваме Дојранскиот регион, започнува реконструкцијата на 3 патишта во општина Дојран

 Бочварски:Го развиваме Дојранскиот регион, започнува реконструкцијата на 3 патишта во општина Дојран

Вложуваме преку 30 милиони денари за подобрување на локалната патна мрежа во Дојран, обезбедуваме регионален раст и развој и подигнување на туристичкиот потенцијал на Дојранскиот регион, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, кој денеска беше во работна посета на општина Дојран.

Министерот Бочварски оствари средба со градоначалникот на Дојран, Анго Ангов, со кој го потпишаа договорот за реконструкција на три локални патишта во Дојран, за чија инвестиција обезбедени се средства од централната власт преку Проектот за поврзување на локални улици и патишта.

„Денеска заедно со градоначалникот Ангов го потпишавме договорот за реконструкција на три локални патишта кои општина Дојран ги означи како приоритетни и тоа во населените места Црничани, Николиќ и Фурка. Преку Министерството за транспорт и врски за овие 3 локални патишта обезбедивме речиси 26 милиони денари. Постапката за избор на изведувач е завршена, изведувачот е спремен со механизација да започне со градежни активности во секој момент. Го развиваме Дојран и околината, го подобруваме квалитетот за живот на граѓаните, но најважно од се го подобруваме и туристичкиот потенцијал на целиот регион.“ – изјави министерот Бочварски.

„Од големо значење се средствата и поддршката која ја добиваме од централната власт. Ние и во претходниот период работевме на неколку места во Дојран, реализиравме проекти со средства од Владата. Сакам да потенцирам дека поддршката продолжува, соработката со Министерството за транспорт и врски е одлична, така ќе биде и во целиот нареден период, бидејќи само така заеднички можеме да постигнеме повеќе за нашите граѓани и за Дојран.“ – изјави градоначалникот на Дојран, Ангов.

Во рамки на посетата министерот Бочварски и градоначалникот Ангов извршија увид и во реконструкција на водоводниот систем во населеното место Фурка.

Share via
Copy link