fbpx

Четврто прскање против комарци по земјен пат во Југоистокот

 Четврто прскање против комарци по земјен пат во Југоистокот

Се известуваат сите граѓани на 10-те општини во Југоисточниот плански регион, доколку има поволни временски услови ќе се изврши четврто прскање против возрасни комарци, информираат од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

Прскањњето ќе се реализира со следниот распоред:

 На 30.09.2020 година (среда), во период од 16:00 до 18:00 часот во општините Конче, Радовиш, Василево, Струмица и

На 01.10.2020 година (четврток), во период од 16:00 до 18:00 часот во општините Ново Село, Босилово, Валандово и Богданци.

За спроведување на планираното четврто прскање против возрасни комарци, граѓаните од општините Дојран и Гевгелија ќе бидат дополнително известени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Share via
Copy link