fbpx

Tags : Комарци

Теристичка дезинсекција против комарци на 18 јули во Богданци

Општина Богданци ги известува граѓаните дека на ден 18.07.2023 година (вторник) од 20.00 часот, ќе се врши теристичка дезинсекција на подрачјето на општината против возрасни комарци. Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови. Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки […]

Задутре теристичка дезинсекција на возрасни комарци во Богданци

Општина Богданци ги известува граѓаните дека на ден 28.06.2023 година (среда) од 20.00 часот, ќе се врши теристичка дезинсекција на подрачјето на општината против возрасни комарци. Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови. Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки […]

Одложено второто прскање против комарци заради неповолни временски услови

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека се одложува второто прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 25 и 26 Јули 2022 година, соопштија од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, затоа истото се […]

Авионска дезинсекција против комарци на 25 и 26 јули

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека во деновите 25 и 26 јули 2022 година, во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против возрасни комарци со следниот распоред: На 25.07.2022 (понеделник), во општините Струмица и Гевгелија, На 26.07.2022 (вторник), во општините Богданци, Босилово, Василево, Валандово, Дојран, Конче, Ново Село и Радовиш. […]

Во Југоистокот ќе се прска против комарци на 22 и

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека во период на 22 и 23 јуни 2022 година, во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против возрасни комарци со следниот распоред: На 22.06.2022 (среда), во општините Струмица и Гевгелија. На 23.06.2022 (четврток), во општините Богданци, Босилово, Василево, Валандово, Дојран, Конче, Ново Село и […]

Прскање против комарци во Југоистокот ќе започне на 14 јуни

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од Југоисточниот регион дека тендерската постапка за избирање економски оператор кој ќе изврши прскање против комарци на територијата на Југоисточниот плански регион е веќе завршена и прскањето ќе започне на 14 овој месец. Воедно, се известуваат граѓаните дека поради техничките проблеми и нефункционирањето на системот […]

На почетокот на идната недела второ прскање против комарци во

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, во соработка со десетте општини од регионот, започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна површина од 5.376 ха. Се известуваат сите […]

Четврто прскање против комарци по земјен пат во Југоистокот

Се известуваат сите граѓани на 10-те општини во Југоисточниот плански регион, доколку има поволни временски услови ќе се изврши четврто прскање против возрасни комарци, информираат од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Прскањњето ќе се реализира со следниот распоред:  На 30.09.2020 година (среда), во период од 16:00 до 18:00 часот во општините Конче, Радовиш, […]

Трето прскање против комарци по земјен пат во Струмица, Василево

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги ивестува граѓаните од општините Струмица, Василево и Радовиш дека третото прскање против комарци ќе се изврши на 31.08.2020 година и 01.09.2020 година, со следниот распоред: 1. На 31.08.2020 година (Понеделник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општините Струмица и Василево; 2. На 01.09.2020 година (Вторник), […]

Одложено третото прскање против комарци во Струмица, Радовиш и Василево

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од општините Струмица, Радовиш и Василево дека се одложува третото прскање против комарци кое беше предвидено да се изврши на 19 Август 2020 година (среда). Прскањето се одложува поради неповолни временски услови, појава на врнежи во предвидениот период, а за спроведување на планираното трето прскање […]