fbpx

Задутре теристичка дезинсекција на возрасни комарци во Богданци

 Задутре теристичка дезинсекција на возрасни комарци во Богданци

Општина Богданци ги известува граѓаните дека на ден 28.06.2023 година (среда) од 20.00 часот, ќе се врши теристичка дезинсекција на подрачјето на општината против возрасни комарци.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Share via
Copy link