fbpx

Одложено второто прскање против комарци заради неповолни временски услови

 Одложено второто прскање против комарци заради неповолни временски услови

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека се одложува второто прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 25 и 26 Јули 2022 година, соопштија од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, затоа истото се планира да се спроведе во текот на неделата.

За точниот датум за спроведување на планираното прскање против возрасни комарци, граѓаните од Југоисточниот регион ќе бидат дополнително известени.

Share via
Copy link