fbpx

Tags : Прскање

На 10 и 11 јули прскање против комарци во осум

-Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 10 и 11 јули 2024 година, во периодот од 20:00 часот до полноќ ќе се врши теристична дезинсекција против возрасни комарци и тоа во следниве општини: -10 јули (среда) во општините Радовиш, Конче, Валандово и Дојран -11 јули (четврток) во општините Ново Село, Босилово, Василево […]

В среда прскање против комарци во општини во Југоисточниот регион

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 29 мaj 2024 година, во периодот од 09:00 до 16:00 часот ќе се врши ларвицидна дезинсекција во период и тоа во следниве општини: Валандово, Дојран, Радовиш, Конче, Ново Село, Босилово, Василево, Струмица. Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе […]

Одложено второто прскање против комарци заради неповолни временски услови

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека се одложува второто прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 25 и 26 Јули 2022 година, соопштија од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, затоа истото се […]

Во Југоистокот ќе се прска против комарци на 22 и

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека во период на 22 и 23 јуни 2022 година, во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против возрасни комарци со следниот распоред: На 22.06.2022 (среда), во општините Струмица и Гевгелија. На 23.06.2022 (четврток), во општините Богданци, Босилово, Василево, Валандово, Дојран, Конче, Ново Село и […]

Прскање против комарци во Југоистокот ќе започне на 14 јуни

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од Југоисточниот регион дека тендерската постапка за избирање економски оператор кој ќе изврши прскање против комарци на територијата на Југоисточниот плански регион е веќе завршена и прскањето ќе започне на 14 овој месец. Воедно, се известуваат граѓаните дека поради техничките проблеми и нефункционирањето на системот […]

На почетокот на идната недела второ прскање против комарци во

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, во соработка со десетте општини од регионот, започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени се две третирања за ларвициди и три третирања против возрасни комарци на територијата на Југоисточниот регион со вкупна површина од 5.376 ха. Се известуваат сите […]

Трето прскање против комарци по земјен пат во Струмица, Василево

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги ивестува граѓаните од општините Струмица, Василево и Радовиш дека третото прскање против комарци ќе се изврши на 31.08.2020 година и 01.09.2020 година, со следниот распоред: 1. На 31.08.2020 година (Понеделник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општините Струмица и Василево; 2. На 01.09.2020 година (Вторник), […]

Одложено третото прскање против комарци во Струмица, Радовиш и Василево

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од општините Струмица, Радовиш и Василево дека се одложува третото прскање против комарци кое беше предвидено да се изврши на 19 Август 2020 година (среда). Прскањето се одложува поради неповолни временски услови, појава на врнежи во предвидениот период, а за спроведување на планираното трето прскање […]

Второ прскање против комарци во Југоистокот на 22, 23 и

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува сите граѓани од овој регион дека второто прскање против комарци ќе се изврши на 22, 23 и 27 јули 2020 година, со следниот распоред: 1. На 22.07.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 часот во општините Конче, Радовиш, Струмица и Василево; 2. На 23.07.2020 […]

Второ прскање против комарци по земјен пат во Југоистокот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува сите граѓани од Југоисточниот плански регион дека второто прскање против возрасни комарци ќе се изврши на 22 и 23 Јули 2020 година, со следниот распоред: 1.   На 22.07.2020 година (среда), во период од 19.00 до 02.00 часот во општините Конче, Радовиш, Струмица и Василево и 2. На […]