fbpx

Трето прскање против комарци по земјен пат во Струмица, Василево и Радовиш

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги ивестува граѓаните од општините Струмица, Василево и Радовиш дека третото прскање против комарци ќе се изврши на 31.08.2020 година и 01.09.2020 година, со следниот распоред:

1. На 31.08.2020 година (Понеделник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општините Струмица и Василево;

2. На 01.09.2020 година (Вторник), во период од 20.00 до 02.00 часот во општина Радовиш.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот период.

Share via
Copy link