fbpx

Прскање против комарци во Југоистокот ќе започне на 14 јуни

 Прскање против комарци во Југоистокот ќе започне на 14 јуни

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од Југоисточниот регион дека тендерската постапка за избирање економски оператор кој ќе изврши прскање против комарци на територијата на Југоисточниот плански регион е веќе завршена и прскањето ќе започне на 14 овој месец.

Воедно, се известуваат граѓаните дека поради техничките проблеми и нефункционирањето на системот за јавни набавки дојде до непланирано продолжување на тендерската постапка и поради тоа прскањето против комарци на територијата на Југоисточниот плански регион не можеше да биде започнато во  планираниот временски период.

Share via
Copy link