fbpx

Tags : одложено

Одложено второто прскање против комарци заради неповолни временски услови

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека се одложува второто прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 25 и 26 Јули 2022 година, соопштија од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Прскањето се одложува поради неповолни временски услови т.е појава на врнежи во предвидениот период, затоа истото се […]

Одложено третото прскање против комарци во Струмица, Радовиш и Василево

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ги известува граѓаните од општините Струмица, Радовиш и Василево дека се одложува третото прскање против комарци кое беше предвидено да се изврши на 19 Август 2020 година (среда). Прскањето се одложува поради неповолни временски услови, појава на врнежи во предвидениот период, а за спроведување на планираното трето прскање […]