fbpx

Досега попишани 1.760.194 граѓани

 Досега попишани 1.760.194 граѓани

Заклучно со 28.09.2021, до 20:00 часот попишани се 1.760.194 лица, 546.080 домаќинства и 789.406 станови, соопштија од Државниот завод за статистика.

Според нив, сите кои не се попишале од било кои причини можат да се попишат во својата општина или во канцелариите на Државниот завод за статистика.

Од таму не откриваат дали ќе има пролонгирање на рокот поради неколку дневниот прекин на статистичката операција. Доколку дојде до тоа ќе мора претходно да  има законски измени во Собранието.

Share via
Copy link