fbpx

Едукативна кампања „Да ги заштитиме децата во сообраќајот”

 Едукативна кампања „Да ги заштитиме децата во сообраќајот”

Отсекот за превенција при СВР Струмица во партнерство со РСБСП денеска во ООУ” Видое Подгорец” Струмица, реализираше едукативна кампања насловена “Да ги заштитиме децата во сообраќајот”.

На првачињата им беше прикажана едукативна презентација за запознавање со сообраќајните знаци правила и прописи, препораки за безбедно преминување на улицата, улогата и значењето на семафорот и поминување на крстосница.

Истовремено на првачињата им беа поделени флуоросцентни ленири,приврзоци и бонки со едукативна содржина.

Share via
Copy link