fbpx

Фото: струмичките пожарникари добија специјална алпинистичка опрема за пребарување и спасување од урнатини

 Фото: струмичките пожарникари добија специјална алпинистичка опрема за пребарување и спасување од урнатини

Во рамките на билатералната соработка со Република Франција, а по повод неодамна завршената обука за пребарување и спасување од урнатини, во Дирекцијата за заштита и спасување беше одржан настан на кој претставниците на Амбасадата на Франција, г-ѓа Emmanuelle Gardille, заменик Амбасадор, г-дин Stéphane Ropers, аташе за внатрешна безбедност, офицерот за врски и г-ѓа Анита Рамаданова, асистент на г-дин Ropers, на директорот на ДЗС, Беким Максути му врачија 3 комплети специјална алпинистичка опрема за пребарување и спасување од урнатини, која им беше доделена на претставниците на ТБО (тим за брз одговор) од ТППЕ Струмица и ТППЕ Тетово, кои ја завршија наведената обука.

Share via
Copy link