fbpx

Tags : опрема

„Џонсон Мети“ донираше лабораториска опрема на Фармацевтскиот факултет во Скопје

Комерцијална ПР објава Компанијата „Џонсон Мети Македонија“ обезбеди лабораториска опрема за Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје како признание за долгогодишното партнерство и како гест на добра волја. Со оваа поддршка, студентите подобро ќе се подготват и ќе ги извршуваат практичните вежби вклучени во барањата на студиската програма. Донацијата се состои […]

Фото: струмичките пожарникари добија специјална алпинистичка опрема за пребарување и

Во рамките на билатералната соработка со Република Франција, а по повод неодамна завршената обука за пребарување и спасување од урнатини, во Дирекцијата за заштита и спасување беше одржан настан на кој претставниците на Амбасадата на Франција, г-ѓа Emmanuelle Gardille, заменик Амбасадор, г-дин Stéphane Ropers, аташе за внатрешна безбедност, офицерот за врски и г-ѓа Анита Рамаданова, […]

Пожарникарите од Југоистокот ќе добијат комплетна опрема за гаснење шумски

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во партнерство со Асоцијацијата на Југозападни општини – Благоевград, Република Бугарија го имплементираат проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“, финансиран од Европската Унија преку Интеррег – ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија, Вкупната вредност на овој проект изнесува 395.361 евра, […]

Нова опрема за струмичките пожарникари

Од страна на Влаата, а преку Дирекцијата за заштита и спасување на ТППЕ Струмица, која е во состав на Републичките сили за заштита и спасување, и беше доделена опрема, соопштија денеска струмичките пожарникари. Опремата се состои од сет воздушни перници за кревање на терет и сет хидраулични подпирачи за стабилизирање на лесни и тешки возила […]