fbpx

Tags : струмички пожарникари

Костадинов:Бесплатен паркинг за струмичките пожарникари

-Храбри, одговорни и пожртвувани професионалци, потврдени во многу домашни и меѓународни спасувачки мисии, тоа се нашите струмички пожарникари.Тие се чувари на Струмица, на нашите животи и имоти од пожари и други елементарни непогоди и несреќи.Што и да направиме за нив е секогаш малку. Неизмерната почит и благодарност кон нив, заедно со членовите на Советот, ја […]

Фото: струмичките пожарникари добија специјална алпинистичка опрема за пребарување и

Во рамките на билатералната соработка со Република Франција, а по повод неодамна завршената обука за пребарување и спасување од урнатини, во Дирекцијата за заштита и спасување беше одржан настан на кој претставниците на Амбасадата на Франција, г-ѓа Emmanuelle Gardille, заменик Амбасадор, г-дин Stéphane Ropers, аташе за внатрешна безбедност, офицерот за врски и г-ѓа Анита Рамаданова, […]