fbpx

Горан Пандев ќе стане олимписки великан на МОК

 Горан Пандев ќе стане олимписки великан на МОК

Олимпискиот комитет на Северна Македонија им го честиташе пласманот на фудбалерите на Европско првенство и најави дека Горан Пандев ќе биде прогласен за Олимписки великан на МОК.

„Претседателот на МОК, м-р Даниел Димевски, испрати искрени честитки до претседателот на Фудбалската федерација на Македонија, Муамед Сејдини за историскиот успех и изборениот пласман на Европското првенство во фудбал 2021! Во исто време, заради извонредните врвни спортски резултати и 20 годишна меѓународна афирмација на македонскиот спорт, Горан Пандев ќе биде прогласен за Олимписки Великан на МОК!“ – објавија од олимпискиот комитет.

Share via
Copy link