fbpx

Градоначалникот Костадин Костадинов и евроамбасадорот Дејвид Гир на неформален Вело час

 Градоначалникот Костадин Костадинов и евроамбасадорот Дејвид Гир на неформален Вело час

-Со „Вело Струмица“ го славиме 3.Јуни – Светскиот ден на велосипедот.Возиме велосипеди, ги промовираме нивните предности, ги поттикнуваме и едуцираме најмладите.Попладнево одржавме неформален Вело час со учениците од основните училишта на кој разговаравме за велосипедската опрема, за физичката подготвеност, за вело културата.Продолжуваме вечерва со Вело револуција.Ги сакаме велосипедите и развиваме еколошки однос кон нашата Струмица, објави градоначалникот Костадин Костадинов, кој на настанот присуствуваше со евроамбасадорот Дејвид Гир.

Share via
Copy link