fbpx

Градоначалникот Костадинов најавува нови мерки за бенефит на граѓаните

 Градоначалникот Костадинов најавува нови мерки за бенефит на граѓаните

2022 ќе биде година посветена на многу проекти, активности и мерки со цел подобрување на секојдневието на струмичани, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов.

-Дотацијата за секое новороденче од досегашните 3.000 денари, ја покачуваме на 6.000 денари.

-Самохраните родители кои примаат плата помала од просечната, ќе бидат целосно ослободени од плаќање кон детските градинки за нивните дечиња.

-Едноктратна финансиска помош за секое семејство кое ќе запише прваче во училиште.

Во следниот период ќе ја запознавам јавноста за сите други мерки од кои директен бенефит ќе имаат граѓаните.

Моите ветувања не се само празни зборови, напиша Костадинов.

Share via
Copy link