fbpx

Tags : Граѓани

Општина Струмица ги повикува граѓаните кои претрпеа штети од невремето

Општина Струмица ги известува сите граѓани кои имаат штети од невремето коешто се случи на 29.05.2022 година, да поднесат Барање до Комисијата за процена и утврдување на висината на штетата настаната од природни непогоди и други несреќи при Општина Струмица. Барањето може да се подигне од канцеларијата број 7 во општинската зграда или во електронска […]

Градоначалникот Костадинов најавува нови мерки за бенефит на граѓаните

2022 ќе биде година посветена на многу проекти, активности и мерки со цел подобрување на секојдневието на струмичани, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Дотацијата за секое новороденче од досегашните 3.000 денари, ја покачуваме на 6.000 денари. -Самохраните родители кои примаат плата помала од просечната, ќе бидат целосно ослободени од плаќање кон детските градинки за […]

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници

Завршија Јавните собири со граѓаните од урбаните и месните заедници во општина Струмица, информираа од локалната самоуправа. Во изминатите две недели се одржаа вкупно 19 собири, два со граѓаните од осумте урбани заедници во градот и 17 со жителите од населените места. Целта на Јавните собири беше да се слушнат предлозите од граѓаните во време […]

Градоначалникот Костадинов на средба со граѓаните во Градско Балдовци

-При крај сме со одржувањето на Јавните собири со граѓаните, во време кога го планираме буџетот на општина Струмица за 2022 година, објави вечерва градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Вечерва со мојот тим бевме во населеното место Градско Балдовци. Убава прилика да се видиме и поразговараме за нивното секојдневие и проблемите со коишто се соочуваат.Заедно […]

Жителите од Муртино, Банско и Габрово бараат решавање на инфраструктурни

Тампонирање на полски патишта, асфалтирање на сокаци, чистење на каналите и филтер станица во Банско, се дел од барањата на жителите на населените места Муртино, Банско и Габрово, каде што градоначалникот Костадин Костадинов со неговиот тим одржа jавни собири. Јавните собири со граѓаните продолжуваат вечерва во населените места Свидовица, Куклиш и Костурино, на кои ќе […]

Градоначалникот Костадин Костадинов и граѓаните на Струмица го започнаа заедничкото

Во големата сала на домот на АРМ, вечерва, се одржа првата сесија на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во општина Струмица 2021/2022 година. На сесијата, граѓаните беа запознати со процесот на буџетирање и структурата на буџетот на Општината, како и со планираните приоритети за развој за 2022 година. Целта на Форумите во заедницата […]

Градоначалникот Костадинов ги кани граѓаните на првата форумска сесија за

Вечер ќе се одржи Првата форумска сесија во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала) . Првата буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум  во Општина Струмица 2021/2022 година. Целта на форумите во заедницата е да се зголеми учеството на граѓаните во процесот на креирање и реализација […]

Соопштение од Општина Струмица: Задутре почнуваат собирите со граѓаните

Се известуваат сите граѓани на општина Струмица дека во периодот од 10 ноември  до 23 ноември 2021 година, на иницијатива на Градоначалникот, согласно законските и     статутарните овластувања, ќе се одржат собири на граѓани во урбаните, односно месните     заедници. Собирите ќе се одржат согласно здравствените протоколи за COVID – 19. За I, III, IV […]

Костадинов од вечерва од врата на врата на средби со

Прес конференција на Костадин Костадинов, новоизабран градоначалник на Струмица -Како што ветив пред граѓаните за време на кампањата, нема чекање, веднаш го реализираме првото клучно ветување, го слушаме гласот и потребите на граѓаните.Од денеска со советниците, со мојот тим започнуваме со интензивни консултации со сите граѓани за подготовките за носење на Буџетот на општина Струмица […]

Попишани над 1.6 милиони граѓани!

Заклучно со 26 септември, до 20 часот, попишани се 1.619.857 лица, 503.491 домаќинства и 711.695 станови. Државниот завод за статистикa ги известува граѓаните дека за сите дилеми и нејаснотии кои ги имаат во врска со процесот на попишување можат да се обратат во Бирото за Попис и на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата […]