fbpx

Tags : Граѓани

Градоначалникот Костадин Костадинов и граѓаните на Струмица го започнаа заедничкото

Во големата сала на домот на АРМ, вечерва, се одржа првата сесија на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум во општина Струмица 2021/2022 година. На сесијата, граѓаните беа запознати со процесот на буџетирање и структурата на буџетот на Општината, како и со планираните приоритети за развој за 2022 година. Целта на Форумите во заедницата […]

Градоначалникот Костадинов ги кани граѓаните на првата форумска сесија за

Вечер ќе се одржи Првата форумска сесија во 18:00 часот во ДОМ на АРМ (Голема Сала) . Првата буџетска форумска сесија е во реализација на програмата Форуми во заедницата – Буџетски форум  во Општина Струмица 2021/2022 година. Целта на форумите во заедницата е да се зголеми учеството на граѓаните во процесот на креирање и реализација […]

Соопштение од Општина Струмица: Задутре почнуваат собирите со граѓаните

Се известуваат сите граѓани на општина Струмица дека во периодот од 10 ноември  до 23 ноември 2021 година, на иницијатива на Градоначалникот, согласно законските и     статутарните овластувања, ќе се одржат собири на граѓани во урбаните, односно месните     заедници. Собирите ќе се одржат согласно здравствените протоколи за COVID – 19. За I, III, IV […]

Костадинов од вечерва од врата на врата на средби со

Прес конференција на Костадин Костадинов, новоизабран градоначалник на Струмица -Како што ветив пред граѓаните за време на кампањата, нема чекање, веднаш го реализираме првото клучно ветување, го слушаме гласот и потребите на граѓаните.Од денеска со советниците, со мојот тим започнуваме со интензивни консултации со сите граѓани за подготовките за носење на Буџетот на општина Струмица […]

Попишани над 1.6 милиони граѓани!

Заклучно со 26 септември, до 20 часот, попишани се 1.619.857 лица, 503.491 домаќинства и 711.695 станови. Државниот завод за статистикa ги известува граѓаните дека за сите дилеми и нејаснотии кои ги имаат во врска со процесот на попишување можат да се обратат во Бирото за Попис и на телефонските броеви кои се објавени на веб-страницата […]

Граѓаните од утре ќе може да ги користат ваучерите за

Граѓаните кои немаат поголеми примања од 15 илјади денари месечно ќе може да ги искористат средствата во висина од 6.000 денари за летување или зимување во земјава во периодот до 15 декември. Според податоците на надлежните условите за оваа мерка ги исполнуваат 117.122 граѓани. Дестинацијата на која ќе може да летуваат или зимуваат ќе може […]