fbpx

Градоначалникот Костадинов „трубна“ за старт на маратонот „Струмица на улица“

 Градоначалникот Костадинов „трубна“ за старт на маратонот „Струмица на улица“

-Ех, Струмицо моја, за се те бива, имаш граѓани кои ти даваат сила.Во тебе се слика, рецитира, пее, спортува, глуми, во тебе се пишуваат најубавите думи.Вечерва по твоите улици трчаа професионални тркачи, спортисти, рекреативци, ентузијасти и почетници, за здравје и сила која води само напред, објави вечерва градоначалникот Костадинов.

-Посебно сум среќен што успеав од работната посета во Италија да стасам навреме и да го означам стартот на прекрасниот спортски настан ,,Струмица на улица” и да им ги врачам наградите на најдобрите.Честитки до организаторот АК ,,Беласица Ран” и до сите кои вечерва трчаа по улиците на Струмица.Секогаш од срце за нашата спортска Струмица, напиша Костадинов.

Share via
Copy link