fbpx

Tags : маратон

Градоначалникот Костадинов „трубна“ за старт на маратонот „Струмица на улица“

-Ех, Струмицо моја, за се те бива, имаш граѓани кои ти даваат сила.Во тебе се слика, рецитира, пее, спортува, глуми, во тебе се пишуваат најубавите думи.Вечерва по твоите улици трчаа професионални тркачи, спортисти, рекреативци, ентузијасти и почетници, за здравје и сила која води само напред, објави вечерва градоначалникот Костадинов. -Посебно сум среќен што успеав од […]