fbpx

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТАДИНОВ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ВО БРИСЕЛ

 ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОСТАДИНОВ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ВО БРИСЕЛ

Делегација од Општина Струмица, на покана на европратеникот Илхан Ќучук, во рамки на посетата на Европскиот парламент ќе оствари серија средби со претставници на Република Бугарија и Република Северна Македонија, соопштија од Општината.

Во рамки на посетата, Градоначалникот Костадинов со делегацијата составена од Александар Оџаков, секретар на општина Струмица, Марјан Даскаловски, претседател на Советот на Општина Струмица и Александар Ненчев, советник во Општина Струмица, ќе реализираат серија средби со претставници на Република Бугарија и на Мисијата на Република Северна Македонија при Европскиот Парламент.

Градењето на силни и трајни односи меѓу народите значи можност за напредок, размена на искуства, поддршка и промоција на локалниот економски развој и градење на заедници во кои почитта, мирот и стабилноста имаат приоритет. Токму ова е приоритет и за нас, како општина со карактеристична гео-положба. Во оваа насока, во духот на пријателството и добрососедството, а сѐ во интерес на жителите на општина Струмица, продолжуваме да работиме на продлабочување на односите со соседна Бугарија,изјави Костадин Костадинов, градоначалник на Општина Струмица.

Преку реализацијата на посети и средби од ваков тип, Општина Струмица продолжува да работи во насока на развој на односите со меѓународната заедница и идентификација на потенцијалите за соработка за прашања од заеднички интерес од различни сфери.

Share via
Copy link