fbpx

Градот доби нов парк во втората урбана заедница

 Градот доби нов парк во втората урбана заедница

Денеска кога го одбележуваме Светскиот ден на животната средина, нашиот град доби уште една уредена јавна зелена површина.Во планираниот рок заврши изградбата на Еко паркот меѓу улиците „Ката Поцкова“ и „Боро Поцков“ во втората урбана заедница, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски.

-Уреден е простор од 2.500 метри квадратни, од кои 2.100 се зелена површина на коишто се засадени листопадни и зимзелени растенија, а останатите патеки. Паркот има клупи за седење и корпи за отпадоци, а поставена е и подземна инсталација за наводнување на зелената површина со системи за распрскување.Зголемувањето на јавните зелени површини секогаш се приоритет за општина Струмица и согласно Програмата за животна средина, ќе продолжиме и понатаму.Да ја збогатуваме и чуваме животната средина, за нас и поколенијата по нас, порача Јаневски.

Share via
Copy link