fbpx

Tags : нов парк

Градот доби нов парк во втората урбана заедница

Денеска кога го одбележуваме Светскиот ден на животната средина, нашиот град доби уште една уредена јавна зелена површина.Во планираниот рок заврши изградбата на Еко паркот меѓу улиците „Ката Поцкова“ и „Боро Поцков“ во втората урбана заедница, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. -Уреден е простор од 2.500 метри квадратни, од кои 2.100 се зелена површина […]

Општина Радовиш: Договорена изградба на нов парк во соработка со

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со со Халим Омер Согут – програмски координатор на Турската агенција за соработка и координација ТИКА, соопштија од Општината. -На средбата се разговараше за интензивирање на соработката помеѓу Општина Радовиш и ТИКА. Во таа насока беше изразена подготвеност до крајот на месец јули да се изгради нов парк во […]