fbpx

Излезе од печат списанието „Зенит“

 Излезе од печат списанието „Зенит“

Излезе од печат списанието за наука, литература, култура и уметност „Зенит“ на Здружението „Иван Василевски“ од Струмица.
Станува збор за двоброј посветен на Горан Стефановски. Во него се сместени последните необјавени записи на Горан Стефановски, необјавени или подзаборавени интервјуа со него, разговори со негови соработници, но и научни трудови за неговите драми. Освен овој специјален дел присутни се и веќе препознатливите рубрики со интервјуа, есеи, критика, поезија, проза, уметнички дела и фотографии, како и осврти за нив. 

Списанието излегува двапати годишно, но поради пандемијата последните два броја излегоа заедно како двоброј на околу 270 страници.

„Зенит“  има меѓународна редакција во која освен домашни автори и книжевници, учествуваат и автори од Хрватска, Србија, Австрија и Полска.

Излегувањето на списанието го финансира општина Струмица.

Share via
Copy link