fbpx

Јаневски:почна крпењето на ударните дупки на најфреквентните улици во градот

 Јаневски:почна крпењето на ударните дупки на најфреквентните улици во градот

„Нашиот град има голема фреквенција на луѓе и возила. Во рамките на нашите можности и приоритети, се трудиме да имаме безбедни градски улици за сите учесници во сообраќајот.

Ударните дупки на улиците во градот се проблем за којшто бевме свесни дека постои, а реагираа и граѓаните. По создадените услови за интервенција, денеска започнавме со крпење на истите.

Со овој градежен зафат ќе бидат опфатени најфреквентните улици во градот, објави денеска градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски.

Share via
Copy link